Specialistische begeleiding & training aan jeugd, ouders en professionals op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling

SANDRA DRINKWATER


Ik ben Sandra Drinkwater, geboren in het fantastische jaar 1980 en inmiddels al jaren gelukkig én getrouwd met mijn man. Samen hebben we de meest heerlijke, knappe, eerlijke, slimme en fantastische puberzoon van de wereld. Ja écht! U dacht toch niet dat uw kind de leukste was toch?🤪

Toen ik in het jaar 2000 mijn pedagogische opleiding afronde, vond ik mezelf absoluut goed genoeg om in een jeugdgevangenis te gaan werken. Ik kwam helaas van een koude kermis thuis en besloot dat ik nooit meer in de jeugdzorg zou gaan werken. Ik belandde op kantoor en volgde diverse cursussen, gericht op arbeidsrecht, uitkeringswetten en fraudeopsporing.

Maar na een aantal jaar kroop het bloed toch waar het niet heen mocht van mij. Onzeker en daardoor voorzichtig begon ik bij mijn oude stageplek van enkele jaren daarvoor; een blijf-van-mijn-lijf-huis. Dat kon en durfde ik wel… Daarna spreidde ik mijn vleugels uit naar een ander blijf-van-mijn-lijf-huis, in de buurt van Arnhem. Van daaruit zette ik koers naar een grote jeugdzorgorganisatie in Nijmegen en ben daar vanaf 2006 blijven hangen; in verschillende functies en op verschillende locaties (o.a. logeerhuis, dagbehandeling, speciaal onderwijs (cluster 4, externaliserend gedrag), alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s), ambulante hulpverlening). Sindsdien heb ik vele cursussen, (incompany)trainingen en opleidingen gevolgd én veelvuldig ‘Omgaan met agressie & deëscalerend handelen’ trainingen gegeven en maakte ik mij diverse methodieken en vaardigheden eigen.

In 2018 werd ik Jeugdspecialist bij het project De School Als Vindplaats in Nijmegen. Hoewel ik in het begin die functietitel een beetje awkward vond, durf ik inmiddels volmondig te zeggen dat ik inderdaad een jeugd- & gedragsspecialist ben!

Promofilmpje waarvoor ik gestrikt werd van De School Als Vindplaats van Entrealindenhout uit 2018

Ik heb véél (praktische) kennis en tools in mijn denkbeeldige rugzak over gedragsstoornissen zoals: AD(H)D, autisme (ASS en Asperger), hechting, ODD en angst. Door mijn werk met AMV’s ben ik ook aardig cultuur sensitief geworden. Daarnaast heb ik mij flink verdiept in beelddenken, mindset, hoogbegaafdheid (HB), hooggevoeligheid (HSP en HSS) en sinds enkele jaren ook in Reflexintegratie.

Na jaren overdenken, twijfelen, wikken en wegen, heb ik dan eindelijk in de zomer van 2021 gekozen de stap te zetten om me als zzp-er (jeugd- & gedragsspecialist van 0 tot 18) binnen het gebied jeugdzorg en onderwijs in te zetten, waarbij mijn focus vooral preventief, laagdrempelig én normaliserend naar ADHD, autisme, mindset en hoogbegaafdheid zal uitgaan. Daarnaast werk ik graag veel met Reflexintegratie.

Ik maak gebruik van verschillende (elementen van) methodieken, waaronder Oplossingsgericht werken, RADAR Leo Regeer, Kids’ Skills, PAD-methode, Vlaggensysteem, Denk goed voel je goed, Rhythmic Movement Training International (RMTi), The Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration (MNRI® Method) e.d.

SKJ-registernummer: 110003256